
RAFAEL CAMBRA La Forcallà de Antonia 2023
Opis
Nazwa wina: LA FORCALLA DE ANTONIA
Producent: Rafael Cambra
Enolog: Rafael Cambra
Region: Walencja
Szczep/y: forcayat
Klimat: śródziemnomorski
Wysokość: 700m n.p.m.
Styl wina: czerwone, wytrawne
Profil wina: Eleganckie i zdecydowane wino czerwone z endemicznej odmiany forcayat. W aromatach kwiatowo-owocowe, ze śródziemnomorskim sznytem. Wyważone i zbalansowane, z wyraźnymi taninami, dobrą kwasowością oraz wielowymiarowym, długim finiszem.
Polecane do: policzków wołowych, dziczyzny, grzybów
Dodatkowe atuty: uprawa zrównoważona
Proces produkcji: Wino fermentuje z użyciem całych kiści w stalowej kadzi. Następnie dojrzewa przez 10 miesięcy w dębowych beczkach różnych formatów (500, 5000l).