Produkt dnia
BADIOLA Tempranillo de  Laderas 2018
BADIOLA Tempranillo de Laderas 2018
45,00 zł
szt.
ARTUKE Tinto 2019
ARTUKE Tinto 2019
39,99 zł
szt.
Bestsellery
CADALSO Garnacha 2017
CADALSO Garnacha 2017
45,00 zł
szt.
SIERRA CANTABRIA Selección 2016
SIERRA CANTABRIA Selección 2016
39,99 zł
szt.
MESTA Verdejo Organic 2019
MESTA Verdejo Organic 2019
29,99 zł
szt.
OVEJA BLANCA Moscatel 2019
OVEJA BLANCA Moscatel 2019
36,00 zł
szt.
BADIOLA Tempranillo de  Laderas 2018
BADIOLA Tempranillo de Laderas 2018
45,00 zł
szt.
ARTUKE Tinto 2019
ARTUKE Tinto 2019
39,99 zł
szt.
VINO de MONTAÑA 2017
VINO de MONTAÑA 2017
39,99 zł
szt.
SOLÁ FRED  2018
SOLÁ FRED 2018
33,50 zł
szt.
ROJALET Blanc 2019 BiB 3L
ROJALET Blanc 2019 BiB 3L
69,99 zł
szt.
OVEJA TINTO Malbec 2019
OVEJA TINTO Malbec 2019
36,00 zł
szt.
Cenniki do pobrania

PARDAS SUS SCROFA 2018

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 59,99 zł 59.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.5
Producent: Celler Pardas
Kod produktu: 7EAA-34521

Opis

Wino o charakterze niesamowicie owocowym, efekt zastosowania częściowej maceracji karbonicznej. W nosie aromaty czerwonych owoców (wiśnia, żurawina) łączą się ze śródziemnomorskimi ziołami. Usta wytrawne z soczystym, intensywnym i świeżym czerwonym owocem. Urzekający balans między kwasowością, młodą taniną i mineralnością. Wino organiczne.

Szczepy: Sumoll

Apelacja: D.O. Penedés

'Vintage: 2018

Production: 17460 bottles

Vineyards: Can Canals (1950), Sumoll Cementiri (2001), Carles (1999)

Soils: Clayey and chalky .

Varieties: 100% Sumoll

Farming method: The main idea is to let the vines express as free as possible. That´s the reason why we don´t fertilizice in a classic way and we work with local grass covers. Neither herbicides, pesticides nor any other chemicals were used on any of our vineyards. Organic farming, of course.

Harvesting method: 100% handpicked on 17-28th of September in plastic cases. Rigourous selection in the vineyard.

Winemaking:

50% Destemmed, crushed and filled the tanks by gravity. 50% whole-cluster. No industrial yeast used. Fermentation starts spontaneously in concrete tanks during 12 days at 22º. No finning agents used. No oak used at all. The wine was neither clarified nor cold stabilised.

Ageing: 3 months in concrete tanks before bottling.

Analysis:

Alcohol content : 11.50 % vol.

Acidity : 3.9 g/l

Volatile acidity: 0.34 mg/l

PH: 3.33

SO2 (Free/Total): 15/27 mg/l"

 

 

Pliki do pobrania:

Produkty powiązane

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl