FRISACH la FORADADA Skin Contact 2022
Opis
Nazwa wina: LA FORADADA FRISACH
Producent: Celler Frisach
Enolog: Joan i Francesca Ferre
Region: Terra Alta
Szczep/y: garnacha blanca
Klimat: śródziemnomorski z wpływem kontynentalnym Wysokość: 450-500m n.p.m Styl wina: pomarańczowe, wytrawne
Profil wina: Wio białe pełne energii i kremowej struktury. Pachnie migdałami, dojrzałymi cytrusami, koprem włoskim, rumiankiem , z lekko rustykalną nutą. Na podniebieniu żywe, pełne, z dobrą kwasowością i długim, świeżym finiszem. Zdecydowanie naturalne, lekko mętne, niefiltrowane.
Polecane do: grillowanych ryb, drobiu, grzybów
Dodatkowe atuty: wino naturalne, uprawa organiczna
Proces produkcji: Wino maceruje na skórkach przez kilka dni. Następnie dojrzewa nad osadem drożdżowym w stalowej kadzi przez około dwanaście miesięcy.
Proces produkcji: Wino maceruje na skórkach przez kilka dni. Następnie dojrzewa nad osadem drożdżowym w stalowej kadzi przez około dwanaście miesięcy.