
APÓSTATA Old Vine Tempranillo 2019

Nazwa wina: APOSTATA
Producent: Peninsula
Enolog: Sam Harrop, Adreas Kubach, Tao Platón i Matthias Tobler
Region: Castilla Leon
Szczep/y: tempranillo
Klimat: kontynentalny
Wysokość: 700-800m n.p.m
Styl wina: czerwone, wytrawne
Profil: Dobrze zbudowane i wyraziste wino czerwone, przywodzące na myśl aromaty dojrzałych czarnych owoców, przeplatane korzenną pikanterią, lukrecją i subtelną nuta dębu. Na podniebieniu pełne, dość taniczne, soczyste, z wytrawnym i długim finiszem.
Polecane do: jagnięciny, pieczonych mięs, twardych serów
Dodatkowe atuty: stare krzewy
Proces produkcji: Wino dojrzewa w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez dwanście miesięcy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
BARRANCO OSCURO Varetuo 2019

Nazwa wina: VARETUO
Producent: Barranco Oscurro
Enolog: Manuel Valenzuela, Lorenzo Valenzuela
Region: Andaluzja (Sierra Nevada)
Szczep/y: tempranillo
Klimat: śródziemnomorski
Wysokość: 1350 m n.p.m
Styl wina: Średniej budowy wino czerwone. W aromacie niezwykle szczodre, soczyście owocowe z lekko ziołowym tłem. W smaku żywe, wielowymiarowe, naturalne, podbite górską mineralnością.
Polecane do: dań mięsnych, wędlin dojrzewających, chorizo
Dodatkowe atuty: wino naturalne, niskointerwencyjne
Dostępność: brak towaru
CAPDEVILA PUJOL Reserva Brut Nature

Nazwa wina: CAPDEVILA PUJOL RESERVA BRUT NATURE
Producent: Blancher
Enolog: Ramon i Eric Carbo
Region: Katalonia (Cava)
Szczep/y: macabeo, xarel.lo, parellada
Klimat: śródziemnomorski
Styl wina: białe, wytrawne, musujące
Profil: Zdecydowanie wytrawna cava z kremowym i trwałym musowaniem. W aromacie zdradza nuty dojrzałych, żółtych owoców, białych kwiatów i tostów. W smaku dobrze zbudowana, kompleksowa i elegancka.
Polecane do: drób, owoce morza, aperitif
Dodatkowe atuty: długie dojrzewanie na osadzie
Proces produkcji: Metoda szampańska, minimum dwadzieścia cztery miesiące na osadzie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DORÉ &+ Orange 2020

Nazwa wina: DORÉ &+ ORANGE
Producent: Rubén Díaz
Enolog: Rubén Díaz
Region: Sierra de Gredos
Szczep/y: chasellas dore, chelva, jaén, palomino i inne
Klimat: kontynentalny, górski
Wysokość: 650-900m n.p.m.
Styl wina: pomarańczowe, wytrawne
Profil: Lekkie wino pomarańczowe, dość zachowawcze w aromatach. Świeże i mineralne, z nutą cytrusów i suszonych żółtych owoców. W smaku bardzo eleganckie, z delikatną taniną i subtelnym ziołowym finiszem.
Polecane do: drobiu, tart z warzywami, ryb, sałatek
Dodatkowe atuty: stare krzewy, limitowana produkcja
Proces produkcji: Fermentacja spontaniczna. Wino macerowało na skórkach przez dziewięć dni. Dojrzewa na osadzie w stalowej kadzi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin