FRISACH L'Abrunet Blanc 2022
Nazwa wina: L’ABURNET FRISACH NEGRE
Producent: Celler Frisach
Enolog: Joan i Francesca Ferre
Region: Terra Alta
Szczep/y: garnacha, carignan
Klimat: śródziemnomorski z wpływem kontynentalnym
Wysokość: 450-500m n.p.m
Styl wina: czerwone, wytrawne
Profil wina: Lekkie i niebywale pijalne wino czerwone. W nosie wyraźnie kwiatowe, z nutami kwaśnych wiśni, czerwonych owoców i ziół, podbite przyjemną mineralnością. W ustach świeże, zrównoważone, z dobrą kwasowością. Finisz jest soczyście owocowy, z aksamitną taniną i przyjemną, pestkową goryczą. Naturalne, utrzymane w ryzach, zachwycające.
Polecane do: pieczonych mięs, kaczki, tatara wołowego
Dodatkowe atuty: wino naturalne, uprawa ekologiczna
Proces produkcji: Wino fermentuje i dojrzewa w cementowej kadzi.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
CELLER del ROURE Les Alcusses 2019
Nazwa wina: LES ALCUSSES
Producent: Celler del Roure
Enolog: Pablo Calatayud
Region: Walencja
Szczep/y: monastrell, garnacha tintorera, cabernet sauvignon, petit verdot, syrah
Klimat: śródziemnomorski
Wysokość: 550m n.p.m.
Styl wina: czerwone, wytrawne
Profil wina: Wino pokazuje typowo hiszpańskie aromaty intensywnych owoców, lukrecji, z nutami wanilii i drewna cedrowego. Wyprodukowane z domieszką francuskich odmian. Potężne, gładkie, eleganckie, z wyraźnie zaznaczoną beczką, zintegrowaną kwasowością i taninami oraz długim, pieprznym finiszem. Dla wielbicieli cięższych czerwieni.
Polecane do: dziczyzny, suszonych wędlin, twardych serów
Dodatkowe atuty: uprawa zrównoważona, wino organiczne
Proces produkcji: Wino dojrzewało przez cztery do sześciu miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny