
APÓSTATA Old Vine Tempranillo 2019

Nazwa wina: APOSTATA
Producent: Peninsula
Enolog: Sam Harrop, Adreas Kubach, Tao Platón i Matthias Tobler
Region: Castilla Leon
Szczep/y: tempranillo
Klimat: kontynentalny
Wysokość: 700-800m n.p.m
Styl wina: czerwone, wytrawne
Profil: Dobrze zbudowane i wyraziste wino czerwone, przywodzące na myśl aromaty dojrzałych czarnych owoców, przeplatane korzenną pikanterią, lukrecją i subtelną nuta dębu. Na podniebieniu pełne, dość taniczne, soczyste, z wytrawnym i długim finiszem.
Polecane do: jagnięciny, pieczonych mięs, twardych serów
Dodatkowe atuty: stare krzewy
Proces produkcji: Wino dojrzewa w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez dwanście miesięcy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
ARTUKE Tinto 2021

Wino stworzone tradycyjną w Rioja Alavesa metodą (baskijskiej części la Rioja) czyli metodą maceracji węglowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BARRANCO OSCURO Varetuo 2019

Nazwa wina: VARETUO
Producent: Barranco Oscurro
Enolog: Manuel Valenzuela, Lorenzo Valenzuela
Region: Andaluzja (Sierra Nevada)
Szczep/y: tempranillo
Klimat: śródziemnomorski
Wysokość: 1350 m n.p.m
Styl wina: Średniej budowy wino czerwone. W aromacie niezwykle szczodre, soczyście owocowe z lekko ziołowym tłem. W smaku żywe, wielowymiarowe, naturalne, podbite górską mineralnością.
Polecane do: dań mięsnych, wędlin dojrzewających, chorizo
Dodatkowe atuty: wino naturalne, niskointerwencyjne
Dostępność: brak towaru
EL PUNTIDO 2010

Bardzo aromatyczne z intensywnymi nutami jeżyn i lukrecji. Po kilku chwilach do głosu dochodzą nuty drzewne, przyprawy i wanilia. W tle świeżo palona kawa.
Dostępność: brak towaru
SANT PERE Tinto 2019

Nowy projekt Celler del Roure przy współpracy z miejscową kooperatywą z Moixent.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny