
CAPDEVILA PUJOL Reserva Brut Nature

Nazwa wina: CAPDEVILA PUJOL RESERVA BRUT NATURE
Producent: Blancher
Enolog: Ramon i Eric Carbo
Region: Katalonia (Cava)
Szczep/y: macabeo, xarel.lo, parellada
Klimat: śródziemnomorski
Styl wina: białe, wytrawne, musujące
Profil: Zdecydowanie wytrawna cava z kremowym i trwałym musowaniem. W aromacie zdradza nuty dojrzałych, żółtych owoców, białych kwiatów i tostów. W smaku dobrze zbudowana, kompleksowa i elegancka.
Polecane do: drób, owoce morza, aperitif
Dodatkowe atuty: długie dojrzewanie na osadzie
Proces produkcji: Metoda szampańska, minimum dwadzieścia cztery miesiące na osadzie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ARTUKE Tinto 2024

Wino stworzone tradycyjną w Rioja Alavesa metodą (baskijskiej części la Rioja) czyli metodą maceracji węglowej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SANT PERE Tinto 2021

Nowy projekt Celler del Roure przy współpracy z miejscową kooperatywą z Moixent.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ANGOSTO La Vereda Monastrell 2021

Selekcja najlepszych gron Monastrella z parceli los Almendros.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
EDETÁRIA Blanc Selección 2019

Złożone aromaty kwiatów i minerałów. W ustach dobrze wyważone z bardzo zintegrowaną kwasowością. Wino pełne, jedwabiste, z bardzo długim finiszem. Eleganckie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
EDETÁRIA Negre Selección 2019

Głęboko purpurowa barwa, wyczuwalne aromaty balsamico i przypraw, czerwonych porzeczek , wiśni , kakao , liści tytoniu i nuty mineralne. Smak pełny, doskonale głęboki, dobrze zintegrowany dąb, taniny i kwasowość. Potężna struktura, może leżakować wiele lat.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
RAFAEL PALACIOS Louro Godello 2022

Nazwa wina: LOURO
Producent: Rafael Palacios
Enolog: Rafael Palacios
Region: Galicja (Valdeorras)
Szczep/y: godello
Klimat: śródziemnomorski
Wysokość: 600m n.p.m
Styl wina: białe, wytrawne
Profil: W kolorze słomkowo-złote, bardzo eleganckie. Pachnie zdecydowanie dojrzałymi cytrusami, ziołami, owocami tropikalnymi, gruszką i skalistą mineralnością. Na podniebieniu świeże, oleiste ,z widocznym wpływem starzenia w beczce (nuty maślane).
Polecane do: grillowanych ryb, kremowych serów i sosów
Dodatkowe atuty: wino ze starych krzewów, uprawianych ekologicznie
Proces produkji: Wino fermentuje w dużych francuskich beczkach, zwanych fouders, w których następnie dojrzewa na osadzie przez cztery miesiące.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CELLER del ROURE Les Alcusses 2020

Nazwa wina: LES ALCUSSES
Producent: Celler del Roure
Enolog: Pablo Calatayud
Region: Walencja
Szczep/y: monastrell, garnacha tintorera i inne...
Klimat: śródziemnomorski
Wysokość: 550m n.p.m.
Styl wina: czerwone, wytrawne
Profil wina: Wino pokazuje typowo hiszpańskie aromaty intensywnych owoców, lukrecji, z nutami wanilii i drewna cedrowego. Wyprodukowane z domieszką francuskich odmian. Potężne, gładkie, eleganckie, z wyraźnie zaznaczoną beczką, zintegrowaną kwasowością i taninami oraz długim, pieprznym finiszem. Dla wielbicieli cięższych czerwieni.
Polecane do: dziczyzny, suszonych wędlin, twardych serów
Dodatkowe atuty: uprawa zrównoważona, wino organiczne
Proces produkcji: Wino dojrzewało przez cztery do sześciu miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
COCA i FITÓ Jaspi Blanc 2022

Nazwa wina: JASPI BLANC
Producent: Coca y Fitó
Enolog: Toni i Miquel Coca y Fito
Region: Terra Alta
Szczep/y: garnacha blanca, macabeo
Klimat: kontynentalny z wpływem śródziemnomorskim
Wysokość: 400-700m n.p.m.
Styl wina: białe, wytrawne
Profil: Wino jest zachowawcze aromatycznie, bardziej mineralne niż owocowe. W bukiecie znajdziemy zioła, żółte owoce, jabłka i dużo świeżości. Na podniebieniu wino pokazuje sporo treści, średnią kwasowość i bardzo uniwersalny charakter.
Polecane do: owoców morza, miękkich serów, białych warzyw
Dodatkowe atuty: uprawa zrównoważona, wino wegańskie
Metoda produkcji: Wino dojrzewa w stalowej kadzi, w kontakcie z osadem przez trzy miesiące.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BLANC PESCADOR Rosé 2024

Podobnie jak jego biały odpowiednik, prezentowane wino to przykład wina typu de aguja. Dzięki naturalnemu rodzajowi fermentacji, zawierają one niewielką ilość dwutlenku węgla pochodzącego z cukru zawartego w winogronach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BLANC PESCADOR 2024

Podobnie jak jego biały odpowiednik, prezentowane wino to przykład wina typu de aguja. Dzięki naturalnemu rodzajowi fermentacji, zawierają one niewielką ilość dwutlenku węgla pochodzącego z cukru zawartego w winogronach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny